Lommelse Hoeks Triatlon verwacht 500 deelnemers

20150804persbericht

De voorbije week stonden wielrennen en motorcross nog centraal in Lommel, nu zondag 9 augustus is het de beurt aan de triatleten. De 28e Hoeks Triatlon verwelkomt in totaal opnieuw meer dan 500 sportievelingen, gaande van jong tot oud en van recreant tot topsporter, verspreid over vijf events.

De hoofdwedstrijd is naar goede gewoonte de Hoeks Kwarttriatlon, die om 14u op gang wordt geschoten in het kanaal Bocholt-Herentals. Na 1,5 km zwemmen, moeten de 240 deelnemers 40 km fietsen langsheen het kanaal en door het prachtige natuurgebied de Sahara. De finish ligt op het gezellige Marktplein na het afsluitende looponderdeel van 10 km door het Lommelse stadscentrum.

RUBEN GEYS VERDEDIGT TITEL

Ruben Geys van de organiserende club de Lommelse Triatleten (LT) lijkt net op tijd hersteld van een schouderblessure om zijn titel te verdedigen. Het gebrek aan competitieritme zal de Balenaar wellicht nog parten spelen, maar afgelopen weekend tankte hij alvast vertrouwen door de sprinttriatlon in Rijkevorsel te winnen. Het zou mooi zijn om net als vorig jaar een tweestrijd te krijgen met Tim Brydenbach, maar het is de vraag in hoeverre die gerecupereerd is van zijn knappe debuut op de volledige afstand (4e in de Ironman van Maastricht) van afgelopen zondag.

Dat opent uiteraard perspectieven voor de concurrenten. Willem Brems lijkt dé man in vorm met na een 2de plaats in de Hageland Powertriathlon nu ook de zege in de halve triatlon van Eupen het voorbije weekend. Ook Hannes Vandermoere stapelt de podiumplaatsen op de laatste tijd, en met Tom Suetens en Tom Mets komen de nummers 4 en 5 van het BK op de olympische afstand naar Lommel afgezakt. Ook onder andere Marc Geerts, Bart Schrooyen, Daan Pex en Stef Verachten zullen meestrijden voor een plaats bovenaan. Voor de Nederlandse broertjes Omar en Milan Brons, Balenaar Hans Moonen en Jelle Clijsters uit Bree, die allen via het Deluplast-Alphawoolf TriTeam aangesloten zijn bij thuisclub LT, wordt het drummen geblazen om een plaats in de top 10 te bemachtigen. Het Lommelse publiek kijkt voorts uit naar de prestatie van hun flying doctor Alain Schutjes.

WIE KLOPT STEFANIE ADAM?

Net als haar vriend Ruben Geys mikt Birgit Massagé (LT) uit Mol bij de vrouwen op het podium. Ook de Lommelse Sofie Rubbrecht zal gebrand zijn op een topprestatie voor eigen volk. Stefanie Adam uit Sint-Katelijne-Waver is de favoriete bij uitstek en de Nederlandse Sandra Wassink-Hitzert mag eveneens bovenaan verwacht worden

KEUZE UIT VIJF WEDSTRIJDEN

Naast de Kwarttriatlon zijn er op 9 augustus nog vier andere evenementen. Om 17u is er de Sprinttriatlon (750 m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen). De ogen van het thuispubliek zijn vooral gericht op Joery Wouters (LT), die beter wil doen dan zijn vierde plaats van vorig jaar. De belangrijkste concurrentie lijkt met Laurens Verluyten uit Vorst en Helchterenaar Brecht Reynders uit eigen club te komen. En het wordt zeker uitkijken naar de prestatie van Jeff Meeus, die zijn wederoptreden maakt voor eigen volk. Bij de vrouwen is de Bilzerse Lone Meertens de gedoodverfde nummer één. Jessy Wouters mikt net als broer Joery op het podium, wat een mooie bekroning zou zijn van een knap debuutseizoen in de triatlon.

Vijf minuten na de individuele deelnemers mogen ook trioploegen zich aan de sprintafstand wagen. Dit laatste principe, een aflossingswedstrijd voor trio’s waarbij elke deelnemer een onderdeel voor zijn rekening neemt, is vooral populair bij bedrijven, cafés, families, sportclubs en verenigingen. Een opgemerkte deelnemer in deze wedstrijd is Kevin Hulsmans. De wielerprof hing zijn fiets vorige week nog aan de haak op het Profcriterium van Lommel, maar mag die er een dikke week later alweer afnemen om als fietser aan te treden in een van de vijf teams van Brandweer Lommel.

De Hoeks Triatlon wordt om 11.30u op gang geschoten met de Iron Kid (vrij zwemmen, 3 km fietsen, 400 m lopen) voor alle 5- tot 13-jarigen. Kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen die puur voor het plezier willen kennismaken met de triatlonsport, kunnen terecht op de Just 4 fun 3athlon (200 m zwemmen, 8 km fietsen, 1,3 km lopen) om 13.30u. Zowel voor de Iron Kid als voor de Just 4 fun 3athlon zijn daginschrijvingen nog mogelijk. De Kwart- en Sprinttriatlon zijn uitverkocht.

100 LOMMELAARS AAN DE START

Dat de triatlonsport leeft in Lommel bewijst trouwens de goede vertegenwoordiging van de inwoners van de stad zelf op 9 augustus. Meer dan honderd Lommelaars nemen actief deel aan één van de vijf triatlonevents en nog eens 220 vrijwilligers zorgen ervoor dat de organisatie in goede banen verloopt.

Het is al voor de 28ste keer dat de Lommelse Triatleten de wedstrijd organiseren in samenwerking met de Stedelijke Sportraad en Sportdienst. Met uitzondering van de Iron Kid (start in het stedelijk zwembad) beginnen alle wedstrijden aan de startzone bij brug 12 (Vossemeren). De aankomst is telkens op het Marktplein in Lommel centrum. De toegang tot de triatlonhappening is volledig gratis.

Alle info over de Lommelse Hoeks Triatlon vind je op http://www.lommelsetriatlon.be of bij de Lommelse Sportdienst op 011/54.84.00.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .