Ruben Geys wint Hoeks Kwarttriatlon na geweldige remonte

20150809verslagRuben Geys heeft zijn titel op de Hoeks Kwarttriatlon met succes verdedigd. Stefanie Adam was de snelste vrouw. Op de Hoeks Sprinttriatlon ging de zege ook al naar een lid van de Lommelse Triatleten: Joery Wouters. Lone Meertens finishte als eerste vrouw. Ruben Geys kwam door en schouderblessure met weinig competitieritme aan de start en dacht vooraf naar eigen zeggen niet aan winnen. Na de 1,5 km zwemmen, waarbij de titelverdediger liefst 2,5 minuut verloor op de snelste vissen Willem Brems, Stef Verachten, Adam Lambrechts en Tom Havekes, leek een herhaling van zijn zege van vorig jaar inderdaad ver weg. Tijdens de 40 km fietsen moest de bij de Lommelse Triatleten aangesloten Balenaar nog eens een halve minuut extra toegeven op leider Brems, maar tijdens het afsluitende loopnummer deed hij waar niemand nog rekening mee hield: in één ruk voorbij Lambrechts en Brems naar de kop lopen. Ruben Geys finishte in 1u52’33 en had uiteindelijk nog 38 seconden voorsprong op Brems. Marc Geerts mocht nog als derde mee op het podium. Bij de dames kwam Sandra Wassink-Hitzert zoals verwacht als eerste uit het water. Stefanie Adam ging er op de fiets op en over en hield haar voorsprong vast tijdens het lopen. Ze finishte in 2u09’13”, met 44 seconden voorsprong op de Nederlandse. Birgit Massagé maakte het feest ten huize Geys helemaal compleet met een bronzen plak. De Lommelse Sofie Rubbrecht liep naar een knappe vijfde plaats.

Op de Hoeks Sprinttriatlon waren alle ogen gericht op Joery Wouters. De thuisfavoriet ging van begin tot einde aan de leiding, en mocht voor het eerst de handen omhoog steken voor eigen publiek na 1u02’59”. Met ook nog Laurens Verluyten en Brecht Reynders stonden er liefst drie bij de Lommelse Triatleten aangesloten deelnemers op het podium. Bij de vrouwen verbaasde Jessy Wouters – zus van Joery – vriend en vijand door op de fiets de leiding over te nemen van favoriete Lone Meertens. Meertens deed uiteindelijk terug haasje-ver en won in 1u10’54”. Karlien Claus finishte als tweede, en Jessy Wouters werd knap derde in haar debuutjaar als triatlete. Bij de trio’s stond er geen maat op GAS, het team van Alexis Krug, Gert Delcroix en Stijn De Cleyn.

Een paar uur voordoen hadden honderd Iron Kids al het goede voorbeeld gegeven. Zij mochten luid toegejuichd door hun ouders finishen op het marktplein en namen vervolgens trots hun diploma in ontvangst. Met ook nog een twintigtal deelnemers aan de Just 4 fun 3athlon kwamen ten slotte ook de sportievelingen die op een laagdrempelige manier met triatlon wilden kennismaken aan hun trekken in Lommel.


Uitslag Hoeks Kwarttriatlon
Uitslag Hoeks Sprint- en Triotriatlon
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .