Drie op een rij voor Ruben Geys?

20160809persbericht

Nu zondag 14 augustus palmen in totaal zo’n 550 sportievelingen het centrum van Lommel in op de 29e editie van de Hoeks Triatlon. Ruben Geys van de organiserende club de Lommelse Triatleten kan voor het derde jaar op rij de hoofdwedstrijd over de olympische afstand winnen.

1,5 km zwemmen in het kanaal Bocholt-Herentals, 40 km fietsen langsheen het kanaal en door het prachtige natuurgebied de Sahara en dan nog eens 10 km lopen door het Lommelse stadscentrum met finish op het gezellige Marktplein. Dat staat de 240 deelnemers van de Hoeks Kwarttriatlon komende zondag om 14u te wachten.

Balenaar Ruben Geys, die in Lommel werkt en er ook aangesloten is bij de organiserende club de Lommelse Triatleten (LT), is topfavoriet voor eigen volk. Als hij zijn derde zege op rij wil pakken, zal hij moeten afrekenen met onder andere Willem Brems (SMO) uit Herselt, die vorig jaar al eens tweede eindigde. Joke Coysman is de te kloppen vrouw. De ETZ-atlete uit De Pinte won van 2011 tot 2013 al eens drie keer achter elkaar in Lommel. Om opnieuw aan te knopen met de zege zal ze wel voorbij de Molse Birgit Massagé (LT) moeten.

KEUZE UIT VIER WEDSTRIJDEN

Naast de Kwarttriatlon zijn er op 14 augustus nog drie andere evenementen. Om 17u is er de Sprinttriatlon (750 m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen). De ogen van het thuispubliek zijn vooral gericht op broer en zus Joery en Jessy Wouters (LT), die in eigen stad even goed en beter willen doen dan hun eerste en tweede plaats van vorig jaar. Vijf minuten na de individuele deelnemers mogen ook de trioploegen zich aan de sprintafstand wagen.

De Hoeks Triatlon wordt om 11.30u op gang geschoten met de Iron Kid (vrij zwemmen, 2 km fietsen, 400 m lopen). Alle 5- tot 12-jarigen die op een laagdrempelige manier van triatlon willen proeven, kunnen zich vanaf 10.30u aanmelden in het stedelijk zwembad.

Met uitzondering van de Iron Kid (start in het zwembad) beginnen alle wedstrijden aan de startzone bij brug 12 (Vossemeren). De aankomst is telkens op het Marktplein in Lommel centrum. De toegang tot de triatlonhappening is volledig gratis.

DANKZIJ 250 VRIJWILLIGERS

Het is al voor de 29ste keer dat de Lommelse Triatleten de wedstrijd organiseren in samenwerking met de Stedelijke Sportraad en Sportdienst. 250 vrijwilligers zorgen ervoor dat de organisatie in goede banen verloopt.

Alle info over de Lommelse Hoeks Triatlon vind je op http://www.lommelsetriatlon.be of bij de Lommelse Sportdienst op 011/54.84.00.


Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .