Opnieuw prijs voor Ruben Geys

20160814ruben

Ruben Geys heeft voor de derde keer op rij de Hoeks Kwarttriatlon gewonnen. Bij de vrouwen was Joke Coysman al voor de vierde keer aan het feest in Lommel. (foto tvl)

Willem Brems en Adam Lambrechts toonden zich de beste zwemmers in het kanaal Bocholt-Herentals. Op de fiets bouwden de twee hun voorsprong van een minuut uit tot een kloof van liefst vier minuten op een achtervolgende groep met daarin titelverdediger Ruben Geys, Tim Van Hemel, Daan Pex, Hans Moonen en Tom Havekes. Maar net zoals vorig jaar ontbond topfavoriet Geys tijdens de afsluitende 10 km lopen zijn duivels. De Balenaar van de organiserende club De Lommelse Triatleten ging op en over Brems en Adams en hield aan de meet met 1u55:17 nog een half minuutje voorsprong over op eerste achtervolger Tim Van Hemel. Willem Brems was goed voor de derde plaats.

Bij de vrouwen kwam de Nederlandse Neiske Becks als eerste uit het water, maar tijdens het fietsen moest ze de koppositie al snel afstaan aan Joke Coysman. De ETZ-atlete uit De Pinte finishte in 2u08:18, voor Sandra Wassink-Hitzert en Mieke Suys. Birgit Massagé van thuisclub LT moest de strijd om een podiumplek zoals gevreesd staken wegens een scheenbeenvliesonsteking.

Op de Sprinttriatlon toonde Lucas Van Deynze zich de snelste, voor Laurens Verluyten en Wout Wera. Bij de vrouwen slaagde Jessy Wouters erin om voor eigen volk te zegevieren. Maartje Emsens en Dorien Heylen maakten het podium compleet. Op de Triotriatlon ging de winst naar Het Triumviraat.

Het triatlonfeest werd in de voormiddag al op gang getrapt met 80 Iron Kids. Dat maakte dat in totaal een kleine 500 triatleten van alle leeftijden en niveaus een sportieve hoogdag beleefden in Lommel.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .