Vier op een Geys

Ruben Geys heeft voor het vierde jaar op rij de Hoeks Kwarttriatlon gewonnen. In totaal beleefden bijna 600 deelnemers en duizenden toeschouwers een zonnige en sportieve namiddag, mede mogelijk gemaakt door ruim 200 vrijwilligers. (foto internetgazet)

De Hoeks Triatlon 2017 werd op gang geschoten door 81 enthousiaste Iron Kids die luid aangemoedigd zwommen, fietsen en lopen, sommigen alsof hun leven ervanaf hing 🙂

GEYS LOOPT VLOT NAAR DE ZEGE

Om 14u was het tijd voor de hoofdschotel: de Hoeks Kwarttriatlon met 240 deelnemers. Snelle zwemmers Daan Pex en Tom Havekes schoten het snelst uit de startblokken in het kanaal Bocholt-Herentals. Na 1,5 km zwemmen had het duo een halve minuut voorsprong op Jelle Clijsters. Topfavoriet Ruben Geys van thuisclub de Lommelse Triatleten (LT) zette een prima zwembeurt neer en kwam als vierde aan wal, samen met onder andere clubgenoten Brecht Reynders en Hans Moonen, en de Nederlandse broers Milan en Omar Brons.

Op de fiets liet Pex zijn kompaan Havekes in de steek. Hij had aan het begin van het afsluitende looponderdeel een minuut voorsprong op een grote groep met daarin alle favorieten. Daarin ontbond sterke loper Ruben Geys al snel zijn duivels. De Balenaar liep van de rest van de achtervolgers weg, en ging al na 2 km met een schouderklopje op en over Pex. Hij kon de wedstrijd vervolgens rustig controleren en won in 1u55:01.

Met zijn vierde overwinning op rij wordt hij samen met Koen Hoeyberghs zegekoning van de Hoeks Kwarttriatlon. Na Geys kwam Hans Moonen knap als tweede over de meet, zijn beste prestatie ooit in Lommel. Milan Brons vervolledigde het podium. Met Jelle Clijsters en Wouter Simons doken er nog twee Limburger de top vijf binnen.

Drievoudig olympiër MTB Rudi Van Houts uit Luyksgestel finishte mooi als tiende in zijn buurstad. Jasper Michiels werd 19e en eerste Lommelaar dankzij een knappe tweede looptijd algemeen.

NUMMER DRIE VOOR COYSMAN

Bij de vrouwen ging het er heel wat spannender aan toe. Gewezen olympiër Mieke Suys kwam als eerste uit het water, maar moest tijdens het fietsen het commando overlaten aan Joke Coysman en Marjolein Truyers, die samen begonnen te lopen. Truyers toonde zich daarin het snelst en finishte voor de derde keer in haar carrière op één in Lommel, in een tijd van 2u09:16. Charlene Ottevaere liep nog net naar plaats twee en Joke Coysman moest tevreden zijn met de derde plaats. Elly Verhoeven was zesde dame in het algemeen en eerste Lommelse.

VERLUYTEN WINT SPRINT

De Hoeks Triatlon werd afgesloten met een sprint- en triotriatlon. Bij de individuele deelnemers toonden Laurens Verluyten en Linde Herreman zich de sterksten. Bij de trio’s wonnen de Lommelse Triatleten (algemeen & mannen), de Lommelse Triatleten 2 (vrouwen) en Eurotan (gemengd).


Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .