Elly Verhoeven kwalificeert zich voor Hawaï!

ellybis

Elly Verhoeven maakte zondag een droomdebuut op de volledige afstand. Ze finishte de Ironman van Klagenfurt (Oostenrijk) in 10u34:34, goed voor de tweede plaats in haar leeftijdscategorie én … een ticket voor de Ironman van Hawaï! Het is al van Gerrit Schellens in 2005 geleden dat er nog eens een Lommelse triatleet zich wist te kwalificeren voor de hoogmis van de triatlon. En nu maar duimen dat ook manlief Alain Schutjes zich nog weet te kwalificeren, zodat ze samen kunnen starten in Hawaï. Zaterdag behaalden dochter Marie en zoon Emiel trouwens ook al een medaille op de plaatselijke Iron Kid, van een sportieve familie gesproken!

Ook Rob Alders proefde in Klagenfurt van zijn allereerste Ironman. Na een sterke zwem- en fietsproef, kreeg hij het door ademhalingsproblemen zwaar te verduren tijdens de afsluitende marathon. Maar met een ijzeren wil toonde hij zich 100% Ironman-waardig en haalde hij de finish in 12u16:24. Pechvogel van dienst was Kelly Kuyken, die last-minute niet van start kon gaan in haar vierde volledige triatlon.

Nog zondag namen 7 LT’ers deel aan de Caveman Triathlon in Kanne, met als blikvanger de Slingerberg op het fietsparcours. Met Ruben Geys (3e), Brecht Reynders (6e), Tom Jansen (13e) en Birgit Massagé (4e vrouw) finishten 4 LT’ers in de top 15 van de 1/3. Jos Willems en Wim Cochet waren respectievelijk 76e en 204e. Niels Vanhove werd 6e op de 1/8.

Zaterdag reden de Lommelse Triatleten (Gert Mannaerts, Brecht Reynders, Wim Bollen, Frans Van Den Biezenbos, Jeroen Houben en Glenn Maes) naar de 13e plaats op de Ploegentijdrit voor goede doelen op het Kristalpark (gemiddeld 38 km/u op 21 km). Er kwamen ook nog heel wat andere LT’ers in actie, verdeeld over verschillende ploegen. Ook hier helaas een pechvogel van dienst: Tom Geypen kwam tijdens de generale repetitie eerder op de week serieus ten val. We wensen Tom en Kelly een spoedig herstel! Zaterdagavond werd Lieve Moelans 32e vrouw op de Lollepotters Triatlon in Malle.

Donderdag pakte Hans Moonen zilver op het Belgisch kampioenschap offroad triatlon voor militairen. Bjorn Keyken nam de voorbije week deel aan de Alpes Spécial, een 7-daagse toertocht over de meest fameuze bergwegen van de noordelijke Alpen, met o.a. zeven cols boven de 2.000 meter. In totaal goed voor – houd u vast – 765 km en 18.200 hoogtemeters…


Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .