IM Maastricht: Alain Schutjes mag naar Hawaï, ijzersterk debuut voor JP Cuypers

20180806maastricht

De Ironman van Maastricht was opnieuw een hoogdag voor de Lommelse Triatleten. Heel wat supporters waren afgezakt naar de Maasstad om Alain Schutjes naar Hawaï en Jean-Pierre Cuypers naar zijn eerste Ironman-finish te roepen.

Voor Alain was de opdracht duidelijk: om een ticket voor Hawaï in de wacht te slepen, moest hij zo hoog mogelijk eindigen in zijn age-group M45. Naar verwachting zou een top vier kunnen volstaan. Het zwemmen zonder wetsuit, het pittige fietsparcours en de hoge temperaturen maakten die taak er niet simpeler op. Alain kwam als 24e uit het water bij de M45. Na een inhaalrace op de fiets (goed voor de derde fietstijd in zijn agegroup) begon hij als 7e aan de afsluitende marathon. Daarin kon hij nog twee plaatsen goedmaken, met een eindtijd van 9u46:12 en de 57e plaats op 1.113 deelnemers in totaal als resultaat. De vijfde plaats in zijn agegroup bleek maandagmiddag bij de slottoewijzing ceremonie net voldoende voor een ticket voor de Ironman van Hawaï. Dat wordt een unieke gebeurtenis, aangezien ook vrouwlief Elly zich eerder al kon plaatsen voor de hoogmis van de triatlon. Lommel zal in de nacht van 13 op 14 oktober dus massaal aan de livestream gekluisterd zitten.

Ook Jean-Pierre Cuypers leverde een prestatie af om U tegen te zeggen. Bij zijn debuut op de volledige afstand finishte hij in 11u22:30, goed voor de 384e plaats algemeen en 25e plaats in zijn agegroup. JP zette zoals gewoonlijk een ijzersterk fietsnummer neer (10e fietstijd bij de M50) en liep daarna de marathon netjes uit aan 10 km/u.


Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .