Natalie Franken genomineerd voor Lommelse Sporttrofee 2019

Natalie Franken - Alpsman (site)

Natalie Franken is genomineerd voor de Sporttrofee van de stad Lommel 2019! En dat is oververdiend, na een seizoen vol opvallende ere- en podiumplaatsen. Elke Lommelse sportclub kan vanaf nu één stem uitbrengen voor de Sporttrofee. Lees verder waarom Natalie hun stem meer dan waard is.

Natalie Franken (Lommelse Triatleten) is een langeafstandsatlete pur sang die van alle sportmarkten thuis is: zwemmen, fietsen, lopen, mountainbike, triatlon, swimrun, crossduatlon,… Onder het motto ‘hoe zwaarder, hoe liever’ kiest ze er de extreemste wedstrijden in binnen- en buitenland uit om af te zien, te presteren én te genieten.

Historische winst in de Alpen

Ook dit seizoen haalde Natalie weer heel wat opvallende ere- en podiumplaatsen. Absolute uitschieter was haar historische tweede plaats op de Alpsman Xtrem Triathlon in het Franse Annecy in juni. Met 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen met onderweg 5 Alpencols en een afsluitende marathon met nog eens 1.300 hoogtemeters, is dit één van de zwaarste volledige triatlons ter wereld. Natalie startte ’s morgens om 5u30 (in het schemerdonker) en mocht ’s avonds iets voor 21u (net voor zonsondergang) de zilveren medaille in ontvangst nemen, na bijna 15,5 uur ‘heerlijk’ afzien.

Het bijzondere aan deze Alpsman is dat alleen wie voor 12u wedstrijd aan het keerpunt van de 25 km lopen geraakt, de laatste 17 km richting finish op de top mag afmaken. Dit jaar slaagde slechts één derde van de in totaal 500 deelnemers daarin. Bij de vrouwen waren er zelfs maar twee die de top haalden. Natalie is daarmee meteen ook de allereerste Belgische in de geschiedenis die dat lukt.

Bibberend naar de zege in ijskoude Amphiman

Een ander hoogtepunt was haar zege in de Amphiman Long Distance in mei. In deze swimrun moest ze in duo 36 km traillopen en tussendoor ook nog eens 6 km zwemmen in en rond het Lac de l’Eau d’Heure, met ijskoud water van nog geen tien graden.

Net geen podium in de Hel

Het seizoen was nochtans in mineur begonnen voor Natalie, met een zware aanrijding op training. Meteen na haar revalidatie viel ze in putje winter maar net naast het podium op de Hel van Kasterlee. Dit officieuze BK crossduatlon (15 km lopen, 117 km mountainbiken en nog eens 30 km lopen), deed door het parcours en de weersomstandigheden (sneeuw en koude) haar reputatie als zwaarste winterduatlon ter wereld weer alle eer aan.

Winst voor eigen volk in Ploegentijdrit

Verder won Natalie in het eigen Lommel ook nog de Ploegentijdrit voor goede doelen in zowel de dames- als gemengde reeks. En zelfs op een aantal trails die ze beschouwde als trainingswedstrijden, behaalde ze nog tal van mooie ereplaatsen.

Een leven in teken van sport

Ook haar professionele leven staat helemaal in het teken van sport. Natalie runt samen met haar partner – en eveneens langeafstandsatleet – Carl Huygen in Lommel Adapt2Balance, het centrum voor Sportkinesitherapie en Endurance Coaching.


Palmares Natalie Franken 2018-2019:

  • Alpsman Xtrem Triathlon – FRA: 2e in 15u26:41 (3,8 km zwemmen – 180 km fietsen – 42,195 km lopen)
  • Amphiman Eau d’Heure – BEL: 1e in 5u55:53 (6,35 km zwemmen – 36,45 km traillopen)
  • Ploegentijdrit Lommel – BEL: 1e dames & gemengd met 37,6 & 39,6 km/u (14 km)
  • Hel van Kasterlee – BEL: 4e in 11u06:06 (15 km lopen – 117 km mtb – 30 km lopen)
  • Bear Trail – BEL: 8e in 2u26:47 (25 km traillopen)
  • Zilvermeertrail – BEL: 8e in 1u41:21 (18,8 km traillopen)
  • Drielandenpunt Trail Vaals – NED: 18e in 2u21:19 (21 km traillopen)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .