LT-dames en -heren maken geslaagd debuut in T3 Series met 7e en 14e stek

De Lommelse Triatleten namen zaterdag voor het eerst als club deel aan de T3 Series. Het Hazewinkel-domein in Willebroek was het toneel voor een supersprint-triatlon (350 m zwemmen, 4,5 km fietsen en 1,5 km lopen). Het was voor onze atleten vooral leuk om nog eens te kunnen koersen. En dat in een topdeelnemersveld, met o.a. de Belgian Hammers aan de start.

De zeer korte afstanden maakten er een supersnelle en hevige wedstrijd van. Voor de ene al wat meer uit de comfortzone dan de andere. Vooral voor de iets oudere knoken was dat even aanpassen. Maar dankzij hen konden we wel starten, want het was niet evident om de teams in zo’n korte tijd gevuld te krijgen in deze corona- en vakantieperiode. In de volgende wedstrijden hopen we in ieder geval nóg meer de kaart van de jeugd te kunnen trekken.

De LT-dames werden uiteindelijk 7e bij de clubs. Het team bestond uit Eva Vanbrabant (18e individueel), Natalie Franken (23e en 1e F40), Dorien Vande Kerkhof (24e) en Diede Geeringhs (32e). Voor Diede was het trouwens haar allereerste triatlon. Een knap debuut in zo’n topwedstrijd, dat belooft voor de toekomst!

De LT heren werden 14e bij de clubs in de tweede divisie. Het team bestond uit Niels Vanhove (40e), Brecht Reynders (44e), Alain Schutjes (75e en 3e M40), Carl Huygen (76e) en Gert Mannaerts (91e).

De volgende manche van de T3 Series is een sprinttriatlon op zaterdag 29 augustus in Viersel. Hopelijk dan wel met supporters langs de lijn!


Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .