4 LT-teams bëeindigen leerrijk T³-seizoen in Lille

Liefst 4 LT-teams kwamen afgelopen weekend in actie in de Lilse Bergen, op de slotmanche van de T³-Series en het BK mixed team relay.

Bij hun eerste deelname aan de T³ betaalden onze teams nog heel wat leergeld, maar het was een fantastische ervaring voor onze atleten. Het enthousiasme voor een minstens even succesvol vervolg in 2021 is alvast groot. Proficiat aan alle deelnemers!

Lees hier het verslag van reporter ter plaatse Brecht Reynders:

Zaterdag werd in Lille de 3e manche en meteen ook de laatste T³-race afgewerkt nadat de laatste wedstrijd van de T³-series in Doornik onverwacht geannuleerd werd. Voor onze LT-vrouwen en -mannen was het meteen ook de laatste keer om te knallen tijdens het zwemmen, fietsen en lopen, dit in de vorm van een aflossingsformule (3 teamleden die achtereenvolgens 250m zwommen, 5km fietsten en 1,5km liepen).

Bij de vrouwen gingen Eva Vanbrabant, Elly Verhoeven en Natalie Franken van start. Zij wisselden elkaar af en werden hiermee bekroond met een 10e plaats. In de eindrangschikking eindigen de LT-dames hun 1ste T³-ervaring op een 8e plaats.

Bij de mannen waren er 2 teams die aan de start stonden. In het 1e team zaten Aurélian Gheerardyn, Pieter Vanderhenst en Carl Huygen. Zij werden in hun relay 28e algemeen. In het 2e team waren het Jos Willems, Gert Mannaerts en Niels Vanhove die aan de start stonden. Zij finishten met hun team als 32e. In de eindrangschikking eindigen de mannen in een sterke 2e divisie als 16e algemeen.

Naar volgend jaar toe is er wel nog wat werk aan de winkel, maar aan positieve sfeer was er dit jaar zeker geen gebrek in het T³-team van LT! Daarom verwachten we tegen volgend jaar nog beter te zijn.

Als toetje was er in Lille nog het BK mixed team relay en ook hier was LT present. Pieter Vanderhenst, Aurélian Gheerardyn, Eva Vanbrabant en Natalie Franken gaven voor de laatste keer van jetje en zij werden mooi 24e in een sterk deelnemersveld.


Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .