Alain Schutjes finisht 9e Ironman in Frankfurt

Alain Schutjes heeft zondag in het Duitse Frankfurt zijn 9e volledige triatlon tot een goed einde gebracht. Hij finishte in 9u40:10, als 107e algemeen en 13e in zijn agegroup M45-49. Een mooi resultaat, al had zijn tijd eigenlijk nog heel wat sneller gekund…

Reactie Alain: “Op zich zeker geen slechte tijden op de 3 onderdelen, zeker gezien het 184 km fietsen was. Absoluut een goed zwemnummer (1u01:25), maar een lekke band toen ik in de wisselzone bij m’n fiets kwam en een blauwe kaart (5 min penalty) na 140 km fietsen. Totale fietstijd: 5u01:18. De afsluitende marathon klokte ik af in 3u24:43. Toch een beetje teleurgesteld en een gemiste kans gezien alles toch dicht bij mekaar lag. Het is wat het is, op naar de volgende!”

We mogen eigenlijk niet teveel in de voorwaardelijke wijs praten, maar zonder die lekke band, blauwe kaart en 4 extra fietskilometers, zat Alain dicht tegen zijn PR van 9u21:51 (Almere 2015). Het mag duidelijk zijn dat onze ‘flying doctor’ in vorm is!

Frankfurt was al de 9e volledige triatlon voor Alain. Hij begon zijn langeafstandscarrière in 2014 in Roth, en voegde daarna ook nog Almere, Lanzarote, Maastricht, Hawaï (2x), Klagenfurt, Vichy en nu dus ook Frankfurt toe aan zijn palmares.

Whats’s next? Als alles goed gaat, staat Alain op 9 oktober aan de start van zijn 10e volledige triatlon: de prestigieuze Ironman van Hawaï. Als aanloop wacht hem eerst nog de Ironman 70.3 in het Amerikaanse Saint Georges op 19 september. We kijken er alvast naar uit om hem weer met de live tracker te volgen!


Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .