Brecht Reynders is een Ironman!

Brecht Reynders heeft zondag zijn eerste volledige triatlon met succes afgelegd. Hij finishte de Ironman in het Franse Vichy in 10u22:52, goed voor de 90e plaats. Een topprestatie, zeker gezien zijn zware crash op training 5 weken geleden.

Het wedstrijdverslag van Brecht: “Zondagochtend was het dan zover. Mijn eerste volledige Ironman in Vichy. Ik stond wel met een klein hartje aan de start want 5 weken geleden viel mijn voorbereiding volledig in het water door een crash die ik had gemaakt tijdens mijn fietstraining. Ik werd toen met de ambulance afgevoerd naar spoed met 2 barstjes in mijn nek en een gebroken neus. Gelukkig waren de breuken niet zo erg en kon ik toch nog revalideren en starten aan de race, maar toch heb ik in die 5 weken niet meer echt fatsoenlijk kunnen trainen.

Om 6u30 begonnen we eraan in een rolling start. Als eerste de 3,8 km zwemmen waar ik mij rustig hield omdat ik wist wat er nog zou aankomen. Ik deed mijn zwemmen in een tijd van 54:12.

Na het zwemmen kwam de loodzware 182 km fietsen aan bod met 2.400 hoogtemeters. Aangenaam weer hadden ze helaas niet voorspeld in Vichy, dus hebben we grotendeels regen op ons hoofd gekregen tijdens het fietsen. Na wat problemen met mijn voeding ben ik toch binnengeraakt in wisselzone 2 met een fietstijd van 5u58:22.

In de marathon kregen we dan toch het zonnetje te zien en begon het warmer te worden. Eerste ronde was het even erin komen en dacht ik de marathon niet te kunnen lopen omdat ik me zeer misselijk voelde van het fietsen. Gelukkig begon ik er in ronde 2 toch door te komen en kon ik mijn marathon nog uitlopen in 3u22:34.

Gefinisht op een 90ste plaats overall met een eindtijd van 10u22:52. Zeer content met deze prestatie, maar ook gezien aan welke puntjes ik mij kan verbeteren in de toekomst!”


Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .