Podium, pech en prachtige ploegmaten in Balen

Niet alleen de zon straalde gisteren in Balen, ook Diede Geeringhs deed dat na haar knappe prestatie op de sprinttriatlon. Met 1u13:29 was ze goed voor brons bij de dames (en 25e algemeen). Bij de heren finishte Glenn Kelchtermans 12e (1u05:25) en Wim Cochet 18e (1u10:55)

Op de kwarttriatlon werd Brecht Reynders 10e (2u08:54), Tommy Reymen 36e (2u24:57), Jan Maes 51e (2u35:03) en Guy Hanegreefs 56e (2u41:21). Geert Pouders liep de wedstrijd wel uit, maar werd niet in de uitslag opgenomen omdat hij een rondje te vroeg was binnengereden.

Pechvogel van de dag was Joos Jansen, die tijdens het fietsen ongelukkig ten val kwam en moest opgeven. Veel beterschap, Joos! En chapeau voor Elke Poorters, die haar eigen wedstrijd stopzette om Joos te kunnen bijstaan na zijn val. Sterk staaltje teamspirit! Elke kreeg dan wel een DNF achter haar naam, maar verdient wat ons betreft ook een medaille voor deze kleine heldendaad.

En ook bij de trio’s mocht LT op het podium. Johan Schmidt was de zwemmer van dienst bij het SKS Team, dat 3e werd in 2u18:26.

Reactie Diede: “Balen was mijn 3e sprinttriatlon, dus ik mikte vooral op het verbeteren van mijn tijden. Van een podiumplaats had ik nog niet durven dromen. Het zwemmen begon vrij stroef, het was moeilijk om door de massa heen te geraken maar na het keerpunt kon ik mijn tempo terugvinden. Het fietsen ging heel goed, daar had ik de laatste weken ook veel voor getraind en dat wierp ook gelukkig zijn vruchten af. Doordat het non-stayer was, was het voor mij moeilijk om echt door te kunnen rijden want er zat nóg meer in. Toch was ik content van het fietsgedeelte. Tijdens de aanloopronde zat ik op de zesde positie. Na de wissel zat ik in vierde positie en kon ik nog één vrouw inhalen. Het lopen ging vlotjes, ik kon mijn tempo constant houden en finishte zo uiteindelijk als 3e vrouw, waar ik natuurlijk ongelofelijk blij mee was.”


Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .