Glenn Kelchtermans debuteert op de volledige afstand in Almere

Glenn Kelchtermans deed zondag zijn eerste ‘ganse’ op de Challenge in Almere, die meteen ook gold als het wereldkampioenschap over de volledige afstand. En het werd een meer dan geslaagd debuut in 10u38:52, goed voor de 150e plaats algemeen en de 9e plek bij de M25.

Verslag Glenn: “Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. Mijn debuut op de volledige afstand, met als enige doel om de finish te halen. Het feit dat het ging om een wereldkampioenschap maakte het natuurlijk nog iets specialer.

Om 7u35 was het dan zo ver. Onder de opkomende zon sprongen we het water in. De eerste ronde ging redelijk goed, de tweede ronde was iets moeilijker gezien de drukte in het water na de start van de open race. Uiteindelijk vlot het zwemmen kunnen afronden.

Eenmaal op de fiets begon het gevecht tegen de wind en de saaiheid van de open velden in Almere. Goed blijven eten, drinken en concentreren was de boodschap. Na 5u20 bereikte ik al bij al relatief fris de wisselzone en kon de marathon beginnen.

Tijdens de marathon begon de maag en darmen op te spelen. Voeding kon ik niet meer binnenhouden. Dit zorgde ervoor dat het een marathon werd op cola en water.

Na 10u38 was het dan zover. De finish was bereikt. Er zijn nog wat puntjes die kunnen verbeterd worden naar de toekomst als ik me nog eens aan zoiets waag. Maar voor nu is het doel bereikt en kan ik alleen maar heel tevreden terugkijken op afgelopen zondag.”


Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .