Ironman nummer 10 voor Alain Schutjes

Alain Schutjes heeft zondag zijn tiende volledige triatlon tot een goed einde gebracht. Normaal gezien zou Hawaï zijn jubileumwedstrijd worden, maar door het uitstel naar februari 2022, vond hij met de Ironman van Klagenfurt een waardige vervanger. In 2019 nam hij hier ook al eens deel.

Alain zwom de 3,8 km in 1u00:51, fietste de 180 km in 5u14:34 (ondanks een opspelende rug waardoor hij een tijdlang niet de gewenste kracht kon zetten) en liep de afsuitende marathon in 3u21:35. Totaaltijd 9u52:35, goed voor de 130e plaats op 1.110 deelnemers. Op naar nummer elf!

Reactie Alain: “Inderdaad een ‘long distance jubileum’. Spijtig genoeg was de rug me niet goed gezind. Soit… Alleszins weerom een verbetering van m’n beste zwemtijd, dus prima. Gevolgd door een trage wissel door de lange afstand tussen de zwemexit en de transitiezone, en een hele omkleedpartij gezien ik niet zo goed tegen de koude kan. Na 8 km fietsen kreeg ik al het eerste mes in de lage rug. Dan is het nog lang natuurlijk en dat weegt mentaal wel door na 180 km. Na 6 km lopen heb ik het er terug volledig uitgekregen en denk ik nog een mooie – deze keer zeer stabiele – marathon gelopen. Alleszins blijft Klagenfurt ondanks alles één van de mooiste Ironman wedstrijden.”


Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .