LT’ers bijna op podium op BK in Doornik

🇧🇪 De Lommelse Triatleten beleefden een topweekend op het BK ploegentriatlon in Doornik. Alleen al vanwege de sfeer, gezelligheid, teamspirit en de indrukwekkende inspanningen van al onze atleten. En ook de resultaten mochten er zijn: zo misten onze T³ mannen het podium in de herendivisie 2 maar op een haar!

🤝 Een ploegentriatlon, da’s samen starten en in teamverband een sprinttriatlon afwerken, waarbij de tijd van de 3e vrouw of 5e man telt.

⛺️ En hoewel het BK pas op zondag plaatsvond, trok de LT-karavaan met Hoeks Verhuur al op zaterdag in ‘afzondering’, met overnachting op de top van de Hotond. Topsportmentaliteit! Maar toch ook een beetje om te anticiperen op de verre verplaatsing naar Doornik…

👨‍🦳 Na het installeren van de ploegtent en een parcoursverkenning mocht zondag ons masterteam (Jean-Pierre, Erwin, Carl, Xavier, Gert, Frans en Jos) als eerste aan de bak. Ze weerden zich kranig tegen al dat jong geweld en werden uiteindelijk 115e van de 178 teams in 1u22:18.

👩‍🦰 Daarna mochten onze T³-dames (Eva, Jolien, Jelle en Natalie) het frisse water van de oude groeve induiken. Ook zij leverden een puike prestatie af: 1u14:51, goed voor de 12e plek op 62 damesploegen en de 9e plaats van 12 T³-teams.

👨‍🦰 Onze T³-mannen (Niels, Pieter, Jasper, Sander, Jef en opnieuw Carl) mochten in de late namiddag voor de kers op de taart zorgen. Met 1u02:36 zetten ze een knalprestatie neer: 17e team algemeen en 5e van de 18 T³-teams in de herendivisie 2! En dat op slechts respectievelijk 5 en 20 seconden van de 4e en 3e plaats. Waar onze mannen vorig jaar nog 10e eindigden op het BK teams, lonkt nu het podium al. Wat een progressie!

🍟 Al bij al een heel leuk LT-weekend met veel gezelligheid, gelach en topprestaties! De frietjes achteraf waren dan ook dubbel en dik verdiend.


Uitslagen BK ploegen Doornik

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .