Elly op 2, Alain op 4 in Mallorca

Elly Verhoeven en Alain Schutjes gingen er een paar daagjes tussenuit naar Mallorca. Natuurlijk hoorde daar ook een triatlon bij! Beiden starten ze zaterdag op de Ironman van Mallorca: Elly op de halve, Alain op de hele. Ze kwamen ook allebei net op of naast het podium terecht. Elly werd 2e in haar agegroup (42e dame algemeen in 5u17:18), op een zucht van de winst. Alain werd 4e in zijn leeftijdsklasse (69e algemeen in 10u03:02), al had hij zonder fietsproblemen ook voor de eerste plaats kunnen gaan…

Reactie Elly: “Het zwemmen was weer een hele beproeving (nog steeds schrik). Fietsen ging goed, ondanks de korte voorbereiding, maar ook dankzij het LT-trainingsweekend met de nodige hoogtemeters. Over het lopen ben ik zeer tevreden. Had ik geweten dat ik maar een half minuutje achter de eerste liep… maar dat zijn vijgen na Pasen. Zeer content dus!”

Reactie Alain: “Op zich was het een prima wedstrijd, ware het niet dat mijn fiets weer tegensputterde. Ik ben 5 keer moeten stoppen en heb in totaal 40 minuten stil gestaan. Het zwemmen bevestigde mijn verbeterde tijden van vorig seizoen, het fietsen zelf ging prima en als afsluiter liep ik een zeer degelijke marathon. Het tij zal ooit wel terug keren zeker… Ik wil geen uitspraak doen over waar ik zou geëindigd zijn zonder materiaalpech.”


Uitslagen Ironman Mallorca:
69. Alain Schutjes 10u03:02 (4e H50-54)

Uitslagen Ironman 70.3 Mallorca:
42. Elly Verhoeven 5u17:18 (2e F50-54)

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .