Dikke duim voor drie debutanten in Bilzen

🔥 Leuk als er nieuwe leden vol enthousiasme in onze club binnenstappen en in ons triatlonverhaal meegaan. Nóg leuker als die nieuwe leden kort daarna ook aan wedstrijden beginnen deelnemen. Zo stonden Jens Van de Paar, Filip Verboven en Davy De Weerdt zondag voor hun vuurdoop op de triatlon van Bilzen.

💪 En ze deden dat geweldig voor een eerste keer. Drie constantes bij onze debutanten: het zwemmen was afzien, daarna ging het in stijgende lijn en het smaakte absoluut naar meer! Op de 111 finishte Jens in 4u00:19 (161e) en Filip in 4u18:29 (259e). Davy deed mee aan de 1/8 (50e in 1u15:11).

🗣 Reactie Jens: “Voor mij was het zwemmen zoals verwacht onwennig, daar is zeker nog werk aan. Fietsen en lopen ging naar behoren. Geen topprestaties, maar zeker content mee voor de eerste keer. En vooral heel hard genoten. Pacen, voeding, tactiek… Zalige sport. De kop is eraf, dat smaakt naar meer!”

🗣 Reactie Filip: “Ideale omstandigheden om mijn debuut voor de Lommelse Triatleten te maken. Stralende zon en een licht briesje. Zwemmen was letterlijk en figuurlijk een sprong in het diepe. Na 300m ‘overleven’ eindelijk een beetje ritme. Sowieso de discipline waar voor mij de meeste groeimarge ligt. Het fietsen verliep geheel volgens het pacingplan dat ik van coach Carl had gekregen en daar kijk op tevreden op terug. Het lopen ging aanvankelijk goed maar na 3-4 km kreeg ik wat last van maagkrampen, vermoedelijk door de hoeveelheid gelletjes. Aan de wissels heb ik aanvankelijk niet heel veel aandacht geschonken maar ook hier ligt zeker nog veel ruimte voor verbetering. Lang verhaal kort: ik kijk tevreden terug naar dit debuut, en ook al met heel veel goesting uit naar de volgende uitdaging en het bijhorend groeiproces!”

🗣 Reactie Davy: “Het zwemmen was een catastrofe, maar ik heb het toch uitgedaan. Op de fiets ging het al wat beter, maar nog niet top. Het lopen was goed. Het was mijn eerste triatlon, dus toch wel content met mijn prestatie. Nu nog veel trainen voor eind juni in Riemst.”


Uitslagen triatlon Bilzen

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .