Parcours

Hieronder vind je het parcours van 2021. Het parcours van 2022 (dezelfde of licht aangepaste vorm) volgt later

ZWEMMEN

De zwemproef speelt zich af in het kanaal Bocholt-Herentals, in de omgeving van brug 12 (Gestelsedijk, t.h.v Vossemeren)

  • Kwarttriatlon: 1,5 km
  • Sprint/triotriatlon: 0,75 km


FIETSEN

Het fietsparcours start onderaan brug 12. Na een aanloopstuk van 2,5 km passeren de atleten een eerste keer de finishzone in Lommel-centrum. Daarna gaat het terug naar het kanaal, waar er geknald kan worden op het lange rechte stuk van het noordelijke jaagpad. Ter hoogte van de Blauwe Kei steken we het kanaal over en maken we rechtsomkeer, waarna opnieuw een recht stuk volgt over het zuidelijke jaagpad. Daarna volgt een mooi maar ook iets technischer stuk met een aantal 90°-bochten op de smallere fietspaden door het prachtige natuurgebied van de Sahara. Terug in Lommel-centrum aangekomen, maken de atleten van de kwart zich op voor een 2de ronde, die van de sprint & trio draaien af naar wisselzone 2. Die ligt niet meer aan het marktplein, maar op het statige Hertog Janplein, vlak voor het Lommelse stadhuis. De atleten hebben hier meer ruimte om zich op te maken voor de afsluitende loopproef.

  • Kwarttriatlon: +- 40 km (2,5 km aanloop + 2 rondes van 18,5 km + 0,1 km overgang naar wisselzone 2)
  • Sprint/triotriatlon: +- 20 km (2,5 km aanloop + 1 ronde van 18,5 km + 0,1 km overgang naar wisselzone 2)


LOPEN

Vanop het Hertog Janplein gaat het door het tunneltje aan het politiebureau naar de finishzone op de marktplein. Wat volgt is een heen-en-weer parcours door het gezellige centrum van Lommel, terug richting kanaal (Dorp, Lepelstraat en Gestelsedijk, waar het keerpunt zich bevindt). Deelnemers aan de kwarttriatlon lopen 2 rondes, die van de sprint- en triotriatlon lopen na 1 ronde al over de finish na een rondje rond het marktplein, dat recent volledig opnieuw werd aangelegd.

  • Kwarttriatlon: 10 km (0,25 km aanloop + 2 rondes van 5 km + 0,05 km naar finish)
  • Sprint/triotriatlon: 5 km (0,25 km aanloop + 1 ronde van 5 km + 0,05 km naar finish)