Verkeersinfo

Hieronder vind je de verkeersinfo van 2021. De update voor 2022 volgt later.

Hoeks Triatlon 2021 - verkeer XL groen

Klik op het kaartje voor een grotere versie

Lommel verwelkomt op zondag 8 augustus een 500-tal triatleten op de 31e Hoeks Triatlon. We danken de omwonenden en passanten alvast voor hun begrip voor de eventuele ongemakken die onze wedstrijd met zich mee kan brengen.

Onze tip: Ga langs het parcours staan, moedig de atleten aan, raak geïnspireerd, trainen maar en dan zien we je volgend jaar hopelijk ook aan de start van onze triatlon!

Hou hier best rekening mee als je je zondag in of door Lommel moet verplaatsen:

Parcours: Het parcours (rode lijn op kaartje) is afgesloten voor doorgaand verkeer tijdens de wedstrijden (14u-19u). Het Dorp van 8u-22u en de Gestelsedijk (t.e.m. brug 12) en Lepelstraat van 12u-19u. Er geldt op het parcours een parkeerverbod van 8u-20u.

Doorsteken: Er zijn op het parcours 5 doorsteken onder politiebegeleiding voorzien voor fietsers en lokaal verkeer (gele pijlen op het kaartje). We raden automobilisten aan om verplaatsingen te doen vóór 14u of na 19u. Tijdens de wedstrijden (14u-19u) hou je best rekening met lange wachttijden aan deze doorsteken, zeker met de auto.

Natuurgebied Sahara, sportpark Soeverein, zwembad, speeltuin zijn tijdens de wedstrijden moeilijk bereikbaar, zeker met de auto.

Omleiding: Er is een omleiding voorzien voor doorgaand verkeer (groene lijn op kaartje). Volg de borden!

Fietspaden: De Kanaaldijk Noord (tussen Vossemeren en Blauwe Kei) en Zuid (tussen Blauwe Kei en Maatheide) en het fietspad van de Sahara zijn tussen 14u en 19u ook voor fietsers volledig afgesloten.

Parking Lossing: Zondag geldt er een parkeerverbod op de parking aan de vroegere taverne De Lossing aan het kanaal. Mobilhomes kunnen hier op de wedstrijddag dus niet (blijven) staan.