Parcours

Hieronder de parcoursinfo van 2022. De update voor 2023 volgt later. Wel staat vast dat we – net als in 2022 – opnieuw zullen zwemmen in onze paradijselijke en blauwalgvrije (!) plas aan Barefoot Beach.

ZWEMMEN

De zwemproef speelt zich af aan Barefoot Beach (aan jachthaven De Meerpaal, Boskantstraat 60, 3920 Lommel)

  • Kwarttriatlon: 1,5 km (2 rondes, met tussenin een korte looppassage over het strand)
  • Sprint/triotriatlon: 0,75 km (1 ronde)

Plan zwemmen in plas-Triatlon


FIETSEN

OPGELET: door de gewijzigde zwemlocatie, is ook het aanloopstuk van het fietsparcours gewijzigd

Het fietsparcours start aan taverne De Meerpaal (Boskantstraat 60, 3920 Lommel). Na 4 km langs het kanaal, draai je de brug van Lommel-centrum op voor een heen-en-weer stukje met keerpunt aan het voetbalstadion van Lommel SK. Daarna gaat het terug naar het kanaal, om verder te knallen op het lange rechte stuk van het noordelijke jaagpad. Ter hoogte van de Blauwe Kei steken we het kanaal over en maken we rechtsomkeer, waarna opnieuw een recht stuk volgt over het zuidelijke jaagpad. Daarna volgt een mooi maar ook iets technischer stuk met een aantal 90°-bochten op de smallere fietspaden door het prachtige natuurgebied van de Sahara. Eens in Lommel-centrum aangekomen, maken de atleten van de kwart zich op voor een 2de ronde via de aankomstzone op het Marktplein richting kanaal. De deelnemers aan de sprint & trio draaien af naar wisselzone 2 op het Hertog Janplein, vlak voor het Lommelse stadhuis.

  • Kwarttriatlon: +- 40 km (ronde 1 van 22 km + ronde 2 van 17 km)
  • Sprint/triotriatlon: +- 22 km (ronde 1)

Plan Ronde 1-Fietsen-plas-Triatlon-met detailkaartje

Plan Ronde 2-Fietsen-plas-Triatlon-zonder detailkaartje


LOPEN

Vanop het Hertog Janplein gaat het door het tunneltje aan het politiebureau naar de finishzone op de marktplein. Wat volgt is een heen-en-weer parcours door het gezellige centrum van Lommel, richting kanaal (Dorp, Lepelstraat en Gestelsedijk, waar het keerpunt zich bevindt). Deelnemers aan de sprint- en triotriatlon lopen één ronde en draaien na een volledige lus rond het marktplein linksaf richting finish. Deelnemers aan de kwarttriatlon lopen twee rondes en draaien na hun tweede volledige lus rond het marktplein linksaf richting finish.

  • Kwarttriatlon: 10 km (2 rondes van 5 km)
  • Sprint/triotriatlon: 5 km (1 ronde van 5 km)

Plan zwemmen-Triatlon.indd

Advertentie